четвртак, 12. новембар 2015.

Akcija „Očistimo Košutnjak“ uspešno završena!





Treća akcija čišćenja Košutnjaka izvedena u saradnji „Čisto i bistro“ pri PSK „Kopaonik“ i Opštine Rakovica, uspešno je završena u 12 časova 31.10.2015.


Na akciji održanoj u subotu ujutro učestvovalo je dvadesetak planinara, orijentiraca i dobro raspoloženih građana. Okupili smo se ispred konaka Kneza Miloša u 8.30h i laganom i prijatnom šetnjom otišli do mesta divlje deponije, koja se nalazi u neposrednoj blizini spomen-obeležja kneza Mihaila Obrenovića.


Kao i prethodna dva puta, tokom ove akcije čišćenja izvukli smo iz šume veliku količinu automobilskih i biciklističkih guma, staklenih i plastičnih flaša, dušeka, platnenih i plastičnih kesa i druge, raznovrsne plastične ambalaže.


Vreme nas je ovoga puta poslužilo tako da smo uživali u prijatnom, sunčanom danu i sjajnoj akciji. Dobro raspoloženje koje je vladalo među učesnicima govori u prilog tome da treba s vremena na vreme učiniti nešto dobro i lepo za majku Prirodu, kako bismo joj vratili makar delić onoga što nam ona daje.




Zainteresovani prolaznici zastajali su u svojoj šetnji Košutnjakom i raspitivali se kako mogu da nam se pridruže, tako da ih očekujemo u nekim od narednih akcija.


Opština Rakovica nam je i ovoga puta izašla u susret i obezbedila rukavice za sve učesnike kao i kese za otpadni matrijal, dok je kamion Gradske čistoće u dva sata popodne, dva sata nakon što smo uspešno završili akciju, došao i odneo smeće.


Zahvaljujemo se svima koji su učestvovali na sve tri akcije čišćenja Košutnjaka i pozivamo ih da nas i dalje prate i učestvuju sa nama u našim akcijama čišćenja Beograda i Srbije. Sledeće godine planiramo akciju čišćenja na proleće, te vas pozivamo da nam se pridružite.

Kao i nakon svake uspešno obavljene akcije, otišli smo na zasluženi predah u lokalni restoran (sva tri puta bila je to „Košuta“), gde smo se uz topao čaj i kafu, ili pivo, šumadijski čaj ili kuvano vino, družili, bolje upoznali i stvorili topla prijateljstva. Tako smo otišli iz Košutnjaka nasmejani, raspoloženi i puna srca, svesni da smo pomogli majci Prirodi da se izbori sa đubretom koje smo posejali.


Očistimo Srbiju zajedno!
Čisto i bistro



Нема коментара:

Постави коментар